Рецепти » Основни » Сарми » Сарми със свински ребърца

Сарми със свински ребърца

Сарми със свински ребърца
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 636

Продукти

  • 1 голяма зелка
  • 400 г месо
  • 400 г кайма
  • 400 г свински ребра
  • 2 к. ч. ориз
  • 3 глави лук
  • 100 мл олио
  • 1 с. л. червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • вода или сок от кисело зеле

Начин на приготвяне

В част от олиото запържете нарязаното на дребни парченца месо, добавете нарязаният на ситно лук и след това ориза. Когато стане стъклен ориза добавете малко вода или сок от кисело зеле за да омекне малко. Сложете червения пипер, чубрицата и черния пипер. Махнете от котлона. След около 5 минути добавете каймата. Разбъркайте хубаво. Пригответе листата от зелката. В основата на всеки лист сложете от пълнежа. В един по голям гювеч на дъното наредете малките листенца от зелката. Оформете с другите сармите и ги наредете на два реда, като върху първия ред отново сложете листенца, поръсете с червен пипер. Най отгоре върху сармите отново поръсете с червен пипер, поставете свинските ребра. Сипете вода и останалото олио. Печете до готовност и докато остане на мазнина.