Рецепти » Основни » Сарми » Сарми със свинско месо

Сарми със свинско месо

Сарми със свинско месо
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 456

Продукти

  • свинско месо
  • 2 глава лук
  • 600 г кайма смес
  • 1 ч. ч. ориз
  • 5 морков
  • яйца
  • 6 големи листа от кисело зеле
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • 1 с. л. вегета
  • олио

Начин на приготвяне

Запържете свинското месо, което предварително нарежете на дребно, добавете нарязаните глави лук, след това добавете ориза. И него го запържвам за малко и добавете 1 ч. ч. вода и така запържете докато ориза поеме водата. Овкусете с червеният пипер и махнете от котлона. Добавете каймата и подправките и омешайте хубаво. Намажете 1 тава с олио и след това сложете първите два листа от зелето, но застъпени, отгоре и поръсете от сместа, отново два листа зеле и смес, два листа зеле и останалата смес. Наредете 5 яйца предварително сварени и разрязани на две. Навийте сармите. Намажете ги отгоре с олио и червен пипер. В тавата сипете вода и още малко олио, покрийте с фолио. Печете до готовност.