Рецепти » Основни » Сарми » Сарми със свинско месо и праз

Сарми със свинско месо и праз

Сарми със свинско месо и праз
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 565
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • свинско месо
  • олио
  • праз
  • ориз
  • червен пипер
  • кисело зеле

Начин на приготвяне

Запържете добре накълцаното на ситно пъстро свинско месо с много малко олио, добавете нарязаният на ситно праз и запържете заедно, добавете измитият ориз и продължете да пържите. Накрая добавете червен пипер, налейте вода и зелева чорба. Оставете да къкри до полу готовност на ориза. Подгответе здрави зелеви листа от кисело зеле, в които сложете от плънката и завийте на сарми. Сърцевината на киселото зеле нарежете на ситно и прибавете към останалата плънка. След това изсипете в тава, отгоре подредете сърмите, долейте малко вода и зелева чорба и печете във фурна на 180 градуса до готовност.