Рецепти » Основни » Шишчета » Шишчета пилешко месо в лимонова марината

Шишчета пилешко месо в лимонова марината

Шишчета пилешко месо в лимонова марината
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 492
от:
Elena Krumova
39 години

Продукти

  • 1 кг пилешки пържоли, бут или гърди
  • смлян черен пипер
  • 1-2 лимона
  • 2-3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото месо за 30 минути във фризер, след това го нарежете на кубчета, на по 25-30 грама. Настържете кората на лимоните, а сокът им изцедете. В една купа смесете настърганата лимонова кора с лимоновия сок, зехтина и поставете нарязаното пилешко месо. Разбъркайте добре сместа и затворете купата с найлонова торбичка. Сложете купата за най-малко 3 часа в хладилника. След това нанижете пилешкото месо на шишчета, а маринатата запазете. Печете шишчетата на барбекю или на грил тиган до готовност, като намазвате пилешкото месо периодично с маринатата.