Рецепти » Основни » Шишчета » Шишчета с пилешко месо и гъби

Шишчета с пилешко месо и гъби

Шишчета с пилешко месо и гъби
Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1208
от:
Vera Draganska
43 години от Добрич

Продукти

  • 400 г пилешко филе
  • 1 опаковка гъби печурки
  • 200 мл майонезен салатен сос
  • 15 мл пастет от чушки
  • 5 мл чесън на прах
  • 30 мл маргарин
  • 10 дървени шишчета

Начин на приготвяне

Първо нарязваме на средно големи парчета пилешкото месо. Нанизваме пилешкото месо и гъбите на шишчетата, като ги редуваме. В една купа смесваме салатения сос, чесъна и пастета от чушки. Наливаме дресинга върху шишчетата и оставяме да се мариноват за поне 10 минути. Поставяме ги върху барбекюто или скарата и покриваме с малки парченца маргарин. Запичаме ги за 15 минути, или докато пилешкото месо е добре изпечено.