Рецепти » Десерти » Сладкиши » Шоколадов фондан с малини

Шоколадов фондан с малини

Шоколадов фондан с малини
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 440
от:
Генка
54 години от Стара Загора

Продукти

  • 70 г масло
  • 100 г черен шоколад 70%
  • 5 яйца
  • 70 г захар
  • 40 г брашно
  • 50 г малини

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня черния шоколад заедно с маслото, след това добавете постепенно с разбъркване брашното. Разделете в една купа жълтъците на яйцата, разбийте ги със захарта. Добавете към тях шоколадовата смес и разбъркайте добре. Отделно разбийте белтъците и ги добавете към шоколадовата смес. Оставете така сместа да престои за 1 час. След това изсипете тестото в намазнена с малко масло кръгла формичка (формата трябва да се напълни 2,3 от общата й височина). В средата поставете пресни малини. Печете във фурната за 5-7 минути.