Рецепти » Десерти » Торти » Шоколадова бисквитена торта с пудинг ванилия

Шоколадова бисквитена торта с пудинг ванилия

Шоколадова бисквитена торта с пудинг ванилия
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1351
от:
Vera Draganska
42 години от Добрич

Продукти

  • 1 л прясно мляко
  • 10 супени лъжици захар
  • 3 пакетчета пудинг ванилия
  • 300 г млечен шоколад
  • 100 г бял шоколад
  • 500 мл сладкарска сметана
  • 1 пакет бисквити

Начин на приготвяне

В отделеното 200 мл прясно мляко разтваряме 3 пудинга ванилия и захарта. Останалата част от прясното мляко изливаме в една тенджера и го загряваме на котлона докато заври. Добавяме в него разтворения пудинг ванилия и варим докато се сгъсти сместа. Получения пудинг разделяме на две равни части. В едната част добавяме тъмния шоколад, а в другата част добавяме белия шоколад. Разбъркваме добре докато шоколадът се разтопи. Оставяме го после да се охлади. Сладкарската сметана разбиваме с миксер, след това добавяме по 1/4 от нея в тъмния шоколад и по толкова в светлия шоколад. В една кръгла форма за печене постиламе фолио, след това изсипваме светлия шоколад и част от тъмния шоколад. Леко разбъркваме сместа за да я нашарим на черно-бели шарки. Нанасяме останалата част и заглаждаме отгоре, а след това добавяме останалата част от сместа с тъмния шоколад. Потапяме бисквитите в малко прясно мляко и ги подреждаме върху сместа. Покриваме шоколадовата торта с фолио и я поставяме в хладилник да се охлади за няколко часа. Взимаме една голяма чиния и обръщаме тортата върху нея и сервираме.