Рецепти » Десерти » Баклава » Шведска баклава

Шведска баклава

Шведска баклава
Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1350
от:
Надя
45 години от Русе

Продукти

  • 1 пакет фини кори
  • 2-3 супени лъжици масло
  • 4 яйца
  • 1 + 1/2 чаша захар
  • 1 ванилия
  • 1 чаша брашно
  • 1/2 чаша олио
  • 1/2 чаша смлени орехи

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват хубаво с 1/2 чаша захар, ванилията, 1 чаена лъжичка бакпулвер, олиото и брашното. Добавят се орехите. Кората се прегъва на две, намазва се с получената паста на тънък слой, навива се на стегнато руло и се поставя в тавата за печене. Повтаря се с останалите кори. Отгоре се намазва с масло. Пече се в умерена фурна до златисто. Залива се със сироп от 1 + 1/2 чаша вода, 1 чаша захар и ванилия. Нарязва се на малки парченца.