Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Сладко от бели череши

Сладко от бели череши

Сладко от бели череши
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 671

Продукти

  • 3 кг. бели череши /жълта Драганова/
  • 1 кг. захар
  • 1 лъжичка лимонена киселина

Начин на приготвяне

Изчистените костилките от черешите и ги залейте с 1 килограм захар, оставете ги една нощ да престоят. (Хубаво е да са в по-разлят съд) - бакърена тава. На сутринта ги сложете на огън и като заврят ги препенвайте, намалете огъня и трябва да поврят още половин час, (ако е на ел. котлон, можете да го изключите и така да ги оставите). Оставете ги настрани да изстинат и пак ги сложете да се варят, пак на най-слабия огън, повторете. Гъстотата му е малко по-рядка от стандартното сладко (сироп). Стерилизират се за 5 мин., ако не - добавете 1 лъжичка лимонена киселина и накрая се затварят в буркани.