Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Сладко от цели круши "Петровки"

Сладко от цели круши "Петровки"

Сладко от цели круши "Петровки"
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 761

Продукти

  • 1 литър вода
  • 1 килограм захар
  • 3 килограма круши Петровки
  • 1 бр. карамфил на буркан
  • бадеми
  • 1 пакет лимонена киселина

Начин на приготвяне

Измийте и почистете крушите от дръжките, обелете бадемите. Заваряваме сироп от водата и захарта и поставяме целите круши. Варим сладкото около час и половина и на другия ден го доваряваме до готовност, добавяме 1 пакет лимонена киселина /разтворена в 50 мл. вода/ и още горещо го насипваме в бурканите. Затваряме добре и обръщаме с капачките надолу, стоят така докато изстинат.