Рецепти » Консервиране » Конфитюр » Сладко с пъпеш и праскови по индийски

Сладко с пъпеш и праскови по индийски

Сладко с пъпеш и праскови по индийски
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 690

Продукти

  • 700 гр пъпеш
  • 500 гр праскови
  • 400 гр захар
  • 200 с.л. оцет
  • 60 мл лимонов сок
  • 15 гр джинджифил

Начин на приготвяне

Обелете пъпешите и прасковите. Отстранете костилките и семената. Нарежете ги на кубчета. Сложете всички продукти в тенджера. След като кипнат, варете 20 минути на тих огън. След това изсипете в стерилизирани буркани с винтови капачки. Обърнете ги надолу и ги оставете да престоят така 20 минути. Може да ги съхранявате 1 месец в хладилник.