Рецепти » Десерти » Торти » Сладоледена торта с бишкоти, малини и ванилия

Сладоледена торта с бишкоти, малини и ванилия

Сладоледена торта с бишкоти, малини и ванилия
Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1170
от:
Elena Krumova
40 години

Продукти

  • 1 и 1/2 пакета бишкоти по 250 г
  • 1,8 литра малинов сладолед
  • розова сладкарска боя
  • 1 литър ванилов сладолед
  • 1 чаша малини
  • 6 бонбона Фереро Роше
  • пресни малини, ягоди и горски плодове
  • бонбони Рафаело
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Покриваме с хартия за печене основата и стените на една кръгла форма с подвижно дъно и диаметър 22 см. Отрязваме 5 мм от единият край на 20 бишкоти. Подреждаме ги изправени по ръба на формата. Поставяме останалите бишкоти на дъното, като ги изрязваме, ако е необходимо. След това слагаме малиновия сладолед в една купа, изчакваме го да омекне и го оцветяваме с розовата сладкарска боя. Разбъркваме докато стане гладка сместа (сладоледът трябва да е размекнат, а не напълно втечнен). Нанасяме половината от сладоледа във формата и заглаждаме отгоре. След това слагаме ваниловият леко размекнат сладолед в купата. Добавяме малините и шоколадовите бонбони, разбъркваме добре, докато се смесят. Нанасяме ваниловата смес върху малиновият сладолед и заглаждаме отгоре. Най-отгоре покриваме с останалия малинов сладолед. Хубаво заглаждаме и покриваме с прозрачно фолио и замразяваме за една нощ във фризер. Преди да сервираме, изваждаме тортата и я оставяме на стайна температура за 5 минути. Изваждаме я от формата и я прехвърляме върху тортена чиния. Украсяваме сладоледената торта с пресните плодове - малини, ягоди или други горски плодове и добавяме шоколадовите бонбони Рафаело. На края по желание поръсваме с пудра захар.