Рецепти » Тестени » Пити » Солена пита с извара, бекон и наденица

Солена пита с извара, бекон и наденица

Солена пита с извара, бекон и наденица
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 524
от:
Гергана Иванова
45 години от София

Продукти

  • 200 г брашно
  • 100 г извара
  • 3 яйца
  • 1 бакпулвер
  • 200 мл кисело мляко
  • 100 мл бира
  • 100 мл олио
  • 100 г бекон
  • 100 г полу трайна наденица
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета наденицата и бекона. В един подходящ съд разбийте яйцата, олиото, киселото мляко и бирата. Добавете предварително смесените брашно и бакпулвер, след разбъркайте сместа добре, докато получите равномерна смес. Накрая добавете нарязаният на ситно магданоз, наденицата, извара и бекон, подправете със сол и черен пипер на вкус. Вземете една подходяща кръгла тава и я покрийте с хартия за печене, вътре сложете приготвеното тесто и печете питата в предварително загряна фурна на 200 градуса до зачервяване.