Рецепти » Основни » Паста » Спагети Неаполитана

Спагети Неаполитана

Спагети Неаполитана
Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1201

Продукти

  • 300 г. спагети
  • 600 г. пасирани домати
  • 50 мл. зехтин
  • пресен босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г. лук
  • сирене Пармезан

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода (не се слагат преди, тя да е завряла). Междувременно в 50 мл зехтин се запържва около 50 г ситно нарязан лук и 2 скилидки чесън, добавя се доматеният сос, босилека и се подправя със сол и пипер. Когато спагетите са готови се добавят към соса и се оставя още малко да поври, за да поемат спагетите от вкуса на соса. Добре е да оставите спагетите леко сурови и ги доварете в соса. При сервиране се поръсват с настърган пармезан и се украсяват със стръкче пресен босилек.