Рецепти » Салати » Паста » Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 434
от:
Radka Marinova
48 години

Продукти

  • 400 г фарфале
  • 200 г месо от печено или пушено пилешко месо
  • 4 сварени яйца
  • 1 краставица
  • 1 червена чушка
  • 8 чери домати
  • 2 с. л. маслини
  • 2 стръка зелен лук
  • За заливката:
  • 1 малка люта чушка
  • 1 с. л. нарязани листа босилек
  • 1 с. л. листа магданоз
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • сол

Начин на приготвяне

Сварете пастата фарфале според инструкциите на опаковката, след това я прецедете и я изсипете в една купа. Добавете нарязаното на парчета пилешко месо, сварените и нарязаните на парчета яйца, нарязаните зеленчуци - краставица, червена чушка, чери доматите, маслините и лука. В друга купа смесете нарязаните на ситно люта чушка, босилек, магданоз, зехтин и балсамов оцет. Пасирайте тази смес и я посолете със сол на вкус. Разбъркайте добре салатата и я полейте със заливката.