Рецепти » Супи » Супа с елда, зеленчуци и пилешки гърди

Супа с елда, зеленчуци и пилешки гърди

Супа с елда, зеленчуци и пилешки гърди
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 495
от:

Продукти

  • 500 г пилешки гърди
  • 2 глави лук
  • 3 моркова
  • 4 картофа
  • 5 домата
  • 1 чаша елда
  • 2 л вода
  • 2 с. л. олио
  • сол

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди в една тенджера с подсолена вода. Изплакнете добре елдата. Нарежете на ситно лука и нарежете на парчета морковите, след това заедно ги запържете в един тиган на огъня. Обелете и нарежете картофите на кубчета. В пилешкият бульон добавете елдата и ги варете заедно с месото, докато половината от течността се изпари за около 15 минути, след това добавете запържените моркови и лук, картофите и нарязаните на ситно домати. Варете за около 10-15 минути. Веднага след като картофите омекнат дръпнете супата от огъня.


Хранителна стойност за една порция:

568 kcal, 4 г белтъчини, 13.6 г мазнини, 76.1 г въглехидрати.