Рецепти » Супи » Супа с говеждо месо и зеленчуци

Супа с говеждо месо и зеленчуци

Супа с говеждо месо и зеленчуци
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 482
от:
Анета Петкова
48 години от София

Продукти

  • 500 г говеждо месо с кости
  • 1 глава лук
  • сол
  • 1 морков
  • 200 г фиде
  • 3 с. л. олио
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне

Измийте добре говеждото месо, след това до сложете в една тенджера със студена вода и го оставете на огъня да заври. Отстранете пяната, която се отделя от месото и варете за 3 часа. Извадете след това месото и прецедете бульона. Нарежете на ситно лукът и моркова, след това ги запържете в един тиган поръсен с олио. Изсипете зеленчуците в тенджерата с бульона, добавете говеждото месо (накъсано на малки парчета) и поръсете със сол и черен пипер на вкус, варете за около 30 минути. След това добавете фидето и варете докато омекне. Сервирайте супата със ситно нарязан магданоз.


Хранителна стойност за една порция:

541 kcal, 30.7 г белтъчини, 30.9 г мазнини, 35.5 г въглехидрати.