Супа с картофени кнедли
Продукти
- 300 г картофи
- 2 л бульон
- 25 г брашно
- 1 яйце
- 60 г масло
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Сварете в една тенджера картофите докато омекнат добре, обелете ги и ги направете на пюре. Разтопете маслото и към него добавете яйцето и брашното, поръсете със сол и черен пипер на вкус. След това тази смес смесете с картофеното пюре, разбъркайте я добре. Оформете картофеното пюре на малки топчета, оваляйте ги в малко брашно и ги пуснете в добре заврелият бульон. Оставете така супата да се вари за около 10 минути.
Хранителна стойност за една порция:
119 kcal, 3.5 г белтъчини, 7.7 г мазнини, 9.2 г въглехидрати.