Рецепти » Супи » Супа със свински ребърца и зеленчуци

Супа със свински ребърца и зеленчуци

Супа със свински ребърца и зеленчуци
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 712
от:
Стойка Попадийска
44 години от София

Продукти

  • 500 г свински ребърца
  • 4 картофа
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • сол
  • 1 морков
  • 1 дафинов лист
  • 3 л вода
  • олио

Начин на приготвяне

Изплакнете добре свинските ребърца и ги сложете в една голяма тенджера. Изсипете 3 литра вода и добавете сол на вкус, добавете един дафинов лист и варете ребърцата на огъня в продължение на 20 минути. Нарежете гъбите на малки парченца и ги добавете в супата. Варете за още 20 минути. След това нарежете на ситно лука и моркова, запържете ги в един тиган поръсен с олио. Обелете и нарежете картофите и ги добавете в супата. След 15 минути добавете запържените лук и морков и варете супата за още 5 минути.


Хранителна стойност за една порция:

263 kcal, 19.7 г белтъчини, 11.2 г мазнини, 27.8 г въглехидрати.