Рецепти » Основни » Сарми » Свински пържоли в зелеви листа

Свински пържоли в зелеви листа

Свински пържоли в зелеви листа
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 494
от:
Сребрина
48 години от Варна

Продукти

  • 12 свински пържоли
  • черен пипер
  • риган
  • сух чесън
  • олио
  • домати или домати от консерва
  • кашкавал
  • зелеви листа
  • 1/2 чаша вода
  • свинска мас
  • червен пипер

Начин на приготвяне

Вземете 12 свински пържоли без кост, начукани и подправени с черен пипер, риган и малко сух чесън, намажете ги с олио. След това можете да ги оставите да постоят за една нощ, но можете и да ги направите веднага. Свийте ги като за сърми, с резени домат или от консерва. Поръсете с парчета кашкавал и ги завийте в зелев лист. След това ги подредете в гювеч, върху няколко цели листа от зеле. Залейте ги с 1/2 чаша вода и малко запържена свинска мас с червен пипер. Отгоре завийте с листа и сложете гювеча да се пече в студена фурна, за около 2 часа, с фолио и капак. След два часа отворете фурната и махнете листата, запечете за още 15 минути.