Рецепти » Основни » Свинско месо с праз и картофи

Свинско месо с праз и картофи

Свинско месо с праз и картофи
Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 923

Продукти

  • 1200 г свинско месо
  • 10 стръка праз
  • 2 глави лук
  • 2 картофа
  • домати
  • 1 лъжица червен пипер
  • 2 лъжици брашно
  • 2 дафинови листа
  • скилидки от 1/2 глава чесън
  • 1 с. л. захар
  • чубрица

Начин на приготвяне

Запържете свинското месо и го нарежете на парчета, прехвърлете го в глинен съд. След месото задушете нарязания лук и праз, овкусени с червен пипер, прехвърлете в глинения съд. Прибавете доматите, чубрицата и захарта, нарязаните на дребно картофи. Долейте малко вода, боднете скилидите чесън и дафиновите листа, завийте с фолио и печете за два часа във фурна. Когато извадите ястието от фурната добавете брашното, размито с малко вода и допечете за кратко време, без фолиото.