Рецепти » Основни » Свинско месо със зелен фасул

Свинско месо със зелен фасул

Свинско месо със зелен фасул
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 680

Продукти

  • 1 кг. свинско месо
  • олио или зехтин
  • 1 глава лук
  • 2-3 чушки
  • 1 глава чесън
  • 0,6 кг. зелен фасул
  • картофи
  • червен пипер
  • 0,3 кг. домати
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • копър
  • половин лимон

Начин на приготвяне

Задушете 1 кг. свинско месо с малко вода и мазнина до загар и махнете от огъня, отделно задушете 1 глава лук, 2-3 чушки нарязани на кубчета и 1 глава чесън на цели леко смачкани скилидки, когато стане лука прозрачен, махнете от огъня и сложете да чака при месото. След това задушете 0,6 кг. зелен фасул, докато поомекне и добавете картофи нарязани на кубчета. Когато са готови и те, всичко съберете в едно, добавете червен пипер и 0,3 кг. млени домати. Посолете със сол, сложете черен пипер, чубрица, магданоз и копър. Добавете половин лимон нарязан на тънки полу месеци. Сипете всичко в гювеч и залейте с вода докато покрие. Печете във фурна за 2 часа на 200 гр.