Рецепти » Основни » Телешки черен дроб с винен сос

Телешки черен дроб с винен сос

Телешки черен дроб с винен сос
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 391
от:
Iva Kostova
46 години

Продукти

  • 1 кг телешки черен дроб
  • 3-4 с. л. масло
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. ч. вино
  • сол
  • магданоз

Начин на приготвяне

Нарежете телешкият черен дроб на тънки и продълговати или широки парчета, посолете го със сол и го запържете в един тиган в добре загряното масло (оставете телешкият дроб сочен - алангле) и го извадете в една чиния. В същата мазнина изсипете брашното и го залейте с виното. В така полученият сос добавете запържения черен дроб. Варете го на тих огън за 15-20 минути. Преди да го дръпнете от огъня овкусете дробът със сол и ситно нарязан магданоз.