Рецепти » Основни » Пържоли » Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 393
от:

Продукти

  • 800 г телешки пържоли
  • 150 г доматен сос
  • 150 г сирене Моцарела
  • 4 броя риба Аншоа
  • 1 с. л. кисели каперси
  • 20 г брашно
  • риган
  • 20 г масло
  • магданоз
  • 20 мл бяло вино
  • сол
  • 2 с. л. зехтин
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Леко оваляйте телешките пържоли във брашното и ги запържете в сместа от масло и зехтин. Поръсете ги отгоре с черен пипер и сол на вкус. В един съд добавете каперсите, аншоата, нарязания на ситно магданоз и риган, разбъркайте добре сместа. След това изсипете при пържолите бялото вино и доматения сос, варете в продължение на 5 минути. След това добавете сместа с аншоата. Отстранете от огъня и преди да сервирате върху всяко парче месо поставете по едно парче сирене Моцарела.


Хранителна стойност за една порция:

494 kcal, 50.9 г белтъчини, 31.5 г мазнини, 6.2 г въглехидрати.