Рецепти » Тестени » Тесто за пици, мекици и пърленки

Тесто за пици, мекици и пърленки

Тесто за пици, мекици и пърленки
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2582

Продукти

  • 300 мл. хладка вода
  • 1 бр. суха мая
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л захар
  • 1 яйце
  • 600 гр. брашно
  • 3 с. л. олио

Начин на приготвяне

Месим меко тесто, слагаме в намазана купа с олио тестото за 30 м. и после в найлонова торбичка и в хладилника - става за мекици, пици и за пърленки. Когато е за пърленки може веднага да се използва тестото от хладилника, а когато е за мекици и пици, се правят топчици и се оставят за 20 м. да се отпуснат.