Рецепти » Овкусяване » Сосове » Тиквено песто с магданоз и сирене Пармезан

Тиквено песто с магданоз и сирене Пармезан

Тиквено песто с магданоз и сирене Пармезан
Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 547
от:
Генка
55 години от Стара Загора

Продукти

  • 1/2 чаша тиквени семки
  • 1,5 чаши магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 чаша зехтин екстра върджин
  • 1/4 ч. л. лют червен пипер
  • 1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
  • 1/4 ч. л. канела
  • сол

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Поставете тиквените семена върху хартия за печене и ги изпечете във фурната за около 5 минути до златисто кафяв цвят, след това ги охладете. В блендер смесете печените тиквени семена с нарязания на ситно чесън и магданоз - смелете. Продължавайте да мелите и бавно изсипвайте зехтина екстра върджин, смелете докато всичко стане на паста. Изсипете пастата в една купа, добавете настърганото сирене Пармезан, лют червен пипер и канела. Подправете със сол на вкус и разбъркайте добре соса.


Хранителна стойност за една порция:

398 kcal, 13.1 г белтъчини, 36.5 г мазнини, 3.2 г въглехидрати.