Рецепти » Десерти » Сладкиши » Тирамису със сирене Маскарпоне, кафе и вино

Тирамису със сирене Маскарпоне, кафе и вино

Тирамису със сирене Маскарпоне, кафе и вино
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 622
от:

Продукти

  • 400 г бишкоти
  • 6 яйца
  • 500 г сирене Маскарпоне
  • 125 г захар
  • 2 дълги кафета еспресо - 400 мл
  • 50 мл десертно вино Марсала
  • 2-3 с. л. какао

Начин на приготвяне

Отделете белтъците и жълтъците в отделни съдове, разбийте добре белтъците на пухкав сняг. Добавете захарта към жълтъците и ги разбийте с миксер за 2-3 минути. Добавете сиренето Маскарпоне и разбийте отново за още 2-3 минути на средна мощност. След това добавете разбитите белтъци към жълтъчната смес и разбъркайте отново за 2-3 минути. Добавете десертното вино Марсала към охладеното кафе еспресо. Покрийте с бишкотите дъното на една правоъгълна тава с размери 30х25 см. Сиропирайте с 1/3 от сместа с кафе и вино и нанесете 1/3 от крема. В същата последователност подредете още два реда нагоре. Третият ред бишкоти покрийте само с крем. Оставете тирамисуто за 5-6 часа в хладилника. След това го поръсете с какао, с помощта на фина цедка. Нарежете сладкишът на парчета и го сервирайте.