Рецепти » Десерти » Торти » Торта "Гараш"

Торта "Гараш"

Торта "Гараш"
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 504

Продукти

  • 7 яйца
  • 700 гр. захар
  • 5 с. л. сухо мляко
  • 5 с. л. какао
  • 450 гр. орехи
  • 250 гр. масло
  • какао
  • 4 ванилии
  • 1 черен шоколад
  • 1 млечен шоколад
  • 100 мл. течна сметана
  • 2 с. л. брашно

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на яйцата с 350 гр. от захарта, към тях прибавете ванилиите, брашното и орехите. Разделете на 4 до 6 блата, според големината на тавата и печете на 180 градуса във фурна за около 10-15 минути. Жълтъците смесете с останалата захар и ги разбийте добре, добавете мекото масло, разтворените във вода сухо мляко, какаото и ванилиите, като разбъркването продължава до получаване на пухкав крем. Редувайте блат, крем, блат, крем, като от крема оставете съвсем малко да загладите страни тортата. Начупете шоколадите на малки парчета и към тях добавете течната сметана, сместа се слага на водна баня - до разтапяне на шоколада и до получаване на еднородна смес, която се излива върху тортата, загладете с нож или шпатула и украсете по желание. Оставете да отлежи на студено за едно денонощие.