Рецепти » Десерти » Торти » Торта Павлова с плодове

Торта Павлова с плодове

Торта Павлова с плодове
Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 1009
от:
Надя
45 години от Русе

Продукти

  • 6 яйца
  • 1 щипка сол
  • 250 г пудра захар или ванилова захар
  • 1 с. л. оцет
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • 500 мл сладкарска сметана
  • 5 с. л. захар
  • 1 ванилия
  • 1 щипка джинджифил
  • пресни плодове

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на бял сняг заедно със солта и докато удвоят обема си. Постепенно, лъжица по лъжица прибавяйте пудрата захар или ванилова захар. След това прибавете оцета и царевичното нишесте, разбъркайте внимателно с шпатула. Покрийте с намазнена хартия за печене дъното на една тава и върху нея с шпатулата разпределете сместа така, че да се образува правилна кръгла форма с лека вдлъбнатина в средата (за крема и плодовете). Печете блата за 1 час и 15 минути в предварително загряна фурна на 120 градуса, без да се отваря вратата на фурната. Ако започне блата да става кафеникав, значи фурната е силна. Разбийте сладкарската сметана на крем с 1 с. л. от захарта, ванилията и джинджифила. Отделно разбийте жълтъците на яйцата за блата с останалите 4 с. л. захар и смесете с разбитата сметана. Разстелете кремът внимателно върху изпеченият блат. Украсете тортата с нарязани на парчета пресни плодове – ягоди, киви, кайсии и други на вкус.