Рецепти » Десерти » Торти » Торта с бишкоти и крем Страчатела

Торта с бишкоти и крем Страчатела

Торта с бишкоти и крем Страчатела
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2059
от:

Продукти

  • 100 г бишкоти
  • 90 г масло
  • 2 с. л. какао
  • 500 мл течна подсладена сметана
  • 500 г кисело мляко
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 200 г натурален шоколад
  • 3 ванилии
  • 2 пакетчета фиксатор за сметана
  • 20 г желатин
  • шоколадова глазура, кокосови стърготини или ядки

Начин на приготвяне

Смелете бишкотите и ги смесете с мекото масло и какаото, разбъркайте докато получите хомогенна смес. В една покрита с хартия за печене тортена форма равномерно разпределете бишкотената смес. Леко натиснете отгоре и оформете блатът на тортата, след това го поставете на хладно. Накиснете желатинът в 10 с. л. студена вода и го поставете за 10 минути да се разтопи на водна баня. Киселото мляко смесете със захарта, добавете една ванилия, настъргания натурален шоколад и леко охладения желатин. Разбъркайте добре. Течната подсладена сметаната смесете с двете ванилии и фиксаторът за сметана, след това ги разбийте на сняг. Внимателно към киселото мляко добавете сметаната и разбъркайте. Полученият крем изсипете във формата за торта върху блата, загладете отгоре и оставете така тортата на студено да се стегне. Украсете с настърган натурален шоколад, шоколадова глазура, кокосови стърготини или ядки.