Рецепти » Основни » Торти » Торта с черен дроб, чесън и лук

Торта с черен дроб, чесън и лук

Торта с черен дроб, чесън и лук
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 536
от:

Продукти

  • 500 г черен дроб
  • 1 чаша брашно
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • 2 моркова
  • 1 яйце
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 150 г майонеза
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне

Направете на кайма черния дроб (свински черен дроб или телешки черен дроб), след това към каймата добавете яйцето, прясното мляко, брашното, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре сместа, след това пригответе каймата като палачинки и ги изпържете в един тиган с малко олио, и от двете страни до зачервяване. Отделно сварете морковите и ги настържете на ренде, настържете и лука, нарежете на ситно чесъна и ги смесете с майонезата. Подредете тортата с черен дроб. Поставете един пласт запържен черен дроб, намажете го със сместа от лук и чесън, повторете по този начин докато се изчерпи количеството на продуктите. Подредете тортата на пластове, най-отгоре настържете малко лук и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

656 kcal, 35.6 г белтъчини, 32.2 г мазнини, 57.4 г въглехидрати.