Рецепти » Основни » Торта с черен дроб и зеленчуци

Торта с черен дроб и зеленчуци

Торта с черен дроб и зеленчуци
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 566
от:
Svetla Dimova
48 години от Пазарджик

Продукти

  • 700 г черен дроб
  • 3 с. л. брашно
  • 2 глави лук
  • 3 яйца
  • 2 моркова
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • масло
  • майонеза

Начин на приготвяне

Смелете в блендер черният дроб, заедно с яйцата, брашното, солта и черният пипер на вкус. Трябва да получите течна смес, която изпържете в един тиган поръсен със зехтин - като палачинки. Отделно в една тенджера, оставете да къкри нарязаният лук и настърганият морков на по едрото ренде. Лукът и морковите комбинирайте с майонезата и разбъркайте добре. След това подредете тортата като редувате смес с черен дроб, а след това пласт от майонезената смес, подредете на пластове докато изчерпате количеството. Сложете в хладилник да се охлади.


Хранителна стойност за една порция:

260 kcal, 27.8 г белтъчини, 10.7 г мазнини, 13.4 г въглехидрати.