Рецепти » Десерти » Торти » Торта с канела

Торта с канела

Торта с канела
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 692

Продукти

  • 2 ч. ч. кисело мляко
  • захар
  • 1 ч. ч. олио
  • 1 пакетче масло
  • 2 пакетчета канела
  • 2 бр. бакпулвер
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. вода
  • 500 грама сладкарска сметана
  • шоколад

Начин на приготвяне

Подгответе тестото от 2 ч. ч. кисело мляко, 2 ч. ч. захар, 1 ч. ч. олио, 1 пакетче масло (разтопено), 2 пакетчета канела, 2 бр. бакпулвер и 2 ч. ч. брашно. Разбийте млякото със захарта, добавете олиото, маслото и брашното смесено с бакпулвера и канелата. Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тава. Изпечете блата в умерено силна фурна, след което го оставете да изстине. Сиропирайте с 1 ч. ч захар и 1 ч. ч. вода, сиропа трябва да е изстинал преди да го полеете. Отделно разбийте 500 грама сладкарска сметана и 5 с. л. захар с миксер на най-силната степен. Намажете с нея тортата. Отгоре украсете с настърган шоколад.