Рецепти » Десерти » Кекс » Традиционен кекс

Традиционен кекс

Традиционен кекс
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 670

Продукти

  • 5 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1/2 ч. ч. олио
  • 1 1/2 брашно
  • 1 бакпулвер
  • кора от лимон

Начин на приготвяне

Лимонената кора трябва да се настърже. Разделете белтъците от жълтъците. Добавете захарта и разбийте. Към разбитите жълтъци прибавете олиото след това прибавете и разбитите белтъци и разбърквайте, но с дървена лъжица за да не спадне сместа, изсипете и пресято брашно с бакпулвера. Налейте готовата смес във форма и печете на 180 градуса за около 30 мин.