Рецепти » Предястия » Царевични бухти

Царевични бухти

Царевични бухти
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 285
от:

Продукти

  • 6 кочана царевица
  • 3 с. л. пшеничено брашно
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 2 яйца
  • 1 с. л. олио
  • сол

Начин на приготвяне

Сварете шестте кочана царевица в една тенджера с подсолена вода. След това ги охладете и разронете зърната им. Смесете ги с брашното, яйцата, червения пипер и сол на вкус, разбъркайте добре сместа. Загрейте олиото в един тиган и оформете царевичните бухти на малки парчета в тигана. Запържете ги и от двете страни до златисто кафяв цвят. Готовите бухти сложете на кухненска хартия преди да ги поднесете, за да се отцеди излишната им мазнина.


Хранителна стойност за една порция:

726 kcal, 27.7 г белтъчини, 21.5 г мазнини, 106.3 г въглехидрати.