Рецепти » Консервиране » Туршия » Туршия с камби и карфиол

Туршия с камби и карфиол

Туршия с камби и карфиол
Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 779

Продукти

  • камби - 3 кг
  • карфиол - 3 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - 1 глава с листата
  • зелка - 1 голяма
  • оцет - 250 мл за буркан
  • сол - 3 с.л. за буркан
  • подсладител - 2 ч.л. течен
  • аспирин - 6 броя за буркан

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на парчета, зелето на ивици. Целината се наситнява цялата. Зеленчуците се редят в бурканите на пластове, като се притиска добре с юмрук. Във всеки буркан се изсипва съответното количество оцет, сол, подсладите и аспирин. Бурканите се заливат с вряла вода догоре. Затварят се и се обръщат. В продължение на седмица се обръщат всеки ден. След 1 месец мешаната туршия е готова за консумация.