Рецепти » Десерти » Баница » Турски бюрек като от пекарната

Турски бюрек като от пекарната

Турски бюрек като от пекарната
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 4023

Продукти

  • 500 гр. готови кори за баница (от по-дебелите)
  • 500 гр. сирене
  • 50 гр. масло
  • 250 мл. вода
  • 125 мл. олио

Начин на приготвяне

В по-дълбок съд сложете водата и маслото и добавете сол. В кръгла тава, намазана с маслото, сложете две кори, при което трябва да внимавате краищата на корите да бъдат извън тавата. Поръсете със сместа от олио и вода. След това поставете още няколко слоя кори, като ги нагънете, така че напълно да влязат в тавата. Отгоре поръсете натрошеното сирене. Отново напръскайте с вода и олио и поставете една нагъната кора. Повторете процедурата и поставете оставащото сирене. Поръсете с олио и вода, след това поставете и последната кора. Първите две кори, чиито краища са извън тавата, се завиват навътре. Поръсете бюрека със смес от олио и вода. Печете във фурната на 180 градуса около 25 минути.