Рецепти » Основни » Варен ориз със зеленчуци

Варен ориз със зеленчуци

Варен ориз със зеленчуци
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2081
от:
Иванка И.
45 години от Бургас

Продукти

  • 1 чаша ориз
  • 1 морков
  • 100 г царевица
  • 1 с. л. масло
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 150 г аспержи

Начин на приготвяне

Налейте в един съд вода в съотношение 1:2 спрямо ориза, сварете ориза за около 20-25 минути. Отделно нарежете на малки кубчета моркова и аспержите на малки парченца. Задушете моркова в тиган, докато стане мек, добавете аспержите, царевицата и запържете. Смесете вареният ориз и зеленчуците, задушете за около 5 минути. Накрая добавете маслото, овкусете със сол и черен пипер.


Хранителна стойност за една порция:

240 kcal, 5 г белтъчини, 6 г мазнини, 42.3 г въглехидрати.