Рецепти » Основни » Винен кебап с гъби

Винен кебап с гъби

Винен кебап с гъби
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1807

Продукти

  • 800 г свинско месо
  • олио
  • 4 глави лук
  • 1 морков
  • гъби от консерва
  • сол
  • 100 мл домати от консерва
  • 1 с. л. брашно
  • червен пипер
  • 1 ч. ч. червено вино
  • 3 зрънца бахар
  • 1 дафинов лист

Начин на приготвяне

Свинско месо от бута нарежете на хапки. Запържете го в мазнина, като от време на време сипвайте по малко вода за по бързо омекване на месото. Добавете 4 глави лук нарязани на дребно, 1 морков нарязан на кубчета и гъби също нарязани на шайби и поръсете със сола. След като омекнат зеленчуците добавете 100 мл домати от консерва с разтворена в него 1 супена лъжица брашно и червен пипер. Сипете 1 чаена чаша червено вино и гореща вода, колкото да се покрият продуктите. Сложете 3 зрънца бахар и 1 дафинов лист. Оставете ястието да се вари на бавен огън.