Рецепти » Основни » Пържоли » Вратни свински пържоли с гъби на фурна

Вратни свински пържоли с гъби на фурна

Вратни свински пържоли с гъби на фурна
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1961

Продукти

  • 4-5 вратни пържоли от свинско месо
  • 400 гр. гъби Печурки
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • сок от лимони
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 1/2 ч. ч. вода
  • 60 мл. олио
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Първо начукайте леко с чукче вратните свински пържоли. Изцедете върху тях лимоновия сок, посолете и поръсете с черен пипер, полейте ги с малко бяло вино. Покрийте ги и ги оставете да се мариноват така за около 2 часа. След това прехвърлете свинското месо в намазнена тава, разпределете между месото почистените и измити гъби, полейте с вода и вино, посолете с малко сол и черен пипер. Покрийте тавата с фолио за печене и сложете ястието да се задушава за 2 часа на умерена фурна.