Рецепти » Десерти » Пайове » Ябълков пай с канела

Ябълков пай с канела

Ябълков пай с канела
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2042
от:
Стойка Попадийска
44 години от София

Продукти

  • 1 чаша захар
  • 4 яйца
  • 1 чаша брашно
  • 1 щипка морска сол
  • 3 ябълки
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 2 с. л. канела
  • зехтин
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на филийки, поставете ги във форма за печене, добавете зехтин и канелата, разбъркайте добре сместа. Разбийте в една купа яйцата и бавно добавете към тях захарта, разбийте добре сместа. След това с непрекъснато разбъркване добавете малко по малко брашното, смесено с бакпулвера. Изсипете тестото върху ябълките във формата или тавата за печене. Печете във фурна предварително загряна на 200 градуса за около 23-30 минути до зачервяване. След това поръсете ябълковият пай с пудра захар и сервирайте.


Хранителна стойност за една порция:

440 kcal, 10.4 г белтъчини, 6.3 г мазнини, 85.5 г въглехидрати.