Рецепти » Десерти » Пайове » Ябълков пай с мед и канела

Ябълков пай с мед и канела

Ябълков пай с мед и канела
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1566
от:
Иванка И.
44 години от Бургас

Продукти

  • 2 яйца
  • 150 г пшеничено брашно
  • 1/3 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. сода
  • 1/2 ч. л. канела
  • 100 г масло
  • 3 с. л. мед
  • 3 ябълки
  • лимонов сок
  • зехтин

Начин на приготвяне

Разтопете на слаб огън в един тиган маслото и меда, прехвърлете ги в една голяма купа. В една купа смесете яйцата, солта, пресято брашно, содата смесена с малко лимонов сок и канела, разбийте докато получите еднородна смес. Изсипете брашнената смес в сместа с разтопеното масло и меда, разбъркайте добре. Обелете ябълките и ги нарежете на филийки, след това ги добавете към полученото тесто. Намажете една тава с малко зехтин, изсипете тестото в тавата и загладете отгоре. Печете в предварително загряна фурна на 170 градуса за 40-45 минути.


Хранителна стойност за една порция:

464 kcal, 8.1 г белтъчини, 25 г мазнини, 51.5 г въглехидрати.