Рецепти » Десерти » Сладкиши » Ябълков сладкиш с грис

Ябълков сладкиш с грис

Ябълков сладкиш с грис
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 2514

Продукти

  • 4-5 ябълки
  • захар
  • 1 ч. л. канела
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. грис
  • 1 ч. л. канела
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 50 гр. краве масло
  • 50 гр. орехи

Начин на приготвяне

Пригответе сухата смес като смесите продуктите - брашно, грис, 3/4 ч. ч. захар, канела, ванилия, бакпулвер. Настържете ябълките на едро ренде и ги смесете с 1/4 ч. ч. захар и 1 ч. л. канела и ги разбъркайте добре. При желание можете да добавите орехи. Застелете с хартия за печене (фолио) една тава, с правоъгълен среден размер. Разпределете сухата смес на 3 части – едната я посипете в тавата, поставете и малко краве масло и разпределете половината от настърганите ябълки – суха смес – ябълки – суха смес. Отгоре сложете няколко парченца краве масло и поръсете с орехи. Печете на средна температура във фурна до кафеникаво златисто за около 30-35 мин. Ябълките са сочни и имат сок, който съединява сладкиша. Хубаво е да изстине и да престои за няколко часа преди консумация.