Рецепти » Десерти » Торти » Ябълкова торта по италиански

Ябълкова торта по италиански

Ябълкова торта по италиански
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 509

Продукти

  • 3 ябълки
  • 500 г брашно
  • 250 г масло
  • 250 г захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 щипка сол
  • канела за поръсване

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с маслото, млякото, яйцата, част от захарта и солта. Оставя се да почине 30 минути на студено, след което се разточва на две кори. Едната кора се разстила в тава върху хартия за печене, като краищата се оставят извън тавата. Надупчва се на места с помощта на вилица. Покрива се с резени ябълка и се поръсва със захар и канела. Отгоре се поставя втората кора, която също се надупчва с вилица. Намазва се с прясно мляко и тортата се пече 10 минути на 200 градуса. Допича се за 45 минути на 180 градуса.