Рецепти » Основни » Яхния » Яхния със свински ребра

Яхния със свински ребра

Яхния със свински ребра
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1661

Продукти

  • 1 кг. свински ребра
  • 2 глави лук
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 1 морков
  • 300 гр. доматен сок
  • 2 с. л. брашно
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 чаша вода
  • щипка черен пипер
  • 1 ч. л. чубрица
  • магданоз
  • вегета
  • олио

Начин на приготвяне

Поставете свинските ребра в една тенджера и налейте малко вода, сложете ги на огън да поврят. След като изври водата месото го запържете до леко зачервяване. Добавете нарязаните на ситно лук, зелени и червени чушки, рендосайте на ренде 1 морков и подправките. Задушете за около 5 минути. Сипете виното и водата. Брашното го смесете с доматения сок и изсипете в тенджерата заедно с червеният пипер. Разбъркайте и прехвърлете в подходяща тава. Печете до готовност.