Рецепти » Основни » Яйца с перца

Яйца с перца

Яйца с перца
Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1013
от:
Леля Радка
52 години от Велико Търново

Продукти

  • 2 връзки зелен лук
  • олио
  • 1 лъжица червен пипер
  • 2 чаени чаши и половина вода
  • 5-6 яйца
  • сол
  • сирене
  • 1 и 1/2 с. л. брашно

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно две връзки зелен лук и ги запържете с олио в един тиган съвсем малко, колкото да си сменят цвета. След това добавете една малка лъжичка червен пипер и две чаени чаши вода. Оставете да завири и добавете 5-6 яйца. След като заври всичко посолете със сол на вкус и след забулването на яйцата между тях поставете натрошеното сирене. Накрая добавете между яйцата разтвореното в половин ч. ч. вода брашно (около 1 и 1/2 с. л.)