Рецепти » Основни » Задушено телешко месо в сос от кафе и вино

Задушено телешко месо в сос от кафе и вино

Задушено телешко месо в сос от кафе и вино
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 583
от:
Neli Iovkova
43 години

Продукти

  • 500 г телешко месо
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 чаша сварено кафе
  • 1/4 чаша червено вино
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Първо приготвяме една чаша сварено кафе. Нарязваме телешкото месо на кубчета и го запържваме в един тиган поръсен с олио. Подправяме месото със сол и черен пипер на вкус. След това добавяме нарязания на ситно лук, счукания чесън и брашното. Оставяме сместа на котлона за още няколко минути, като я разбъркваме постоянно. Добавяме кафето и червеното вино, слагаме капак на тигана и задушаваме ястието на слаб огън до готовност (ако има нужда добавяме малко вода).