Рецепти » Десерти » Бонбони » Захарни петлета

Захарни петлета

Захарни петлета
Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1994
от:
Radka Marinova
48 години

Продукти

  • 1 чаша захар
  • 2-3 супени лъжици вода
  • 1 щипка лимонена киселина или няколко капки оцет
  • сладкарска боя за оцветяване
  • олио

Начин на приготвяне

Разтопете захарта във водата и лимонената киселина или в няколко капки оцет, но на не много висока температура, разбърквайте постоянно и внимавайте захарта да не прегори. Пробвайте дали е готово - когато се появят мехурчета по цялата повърхност и когато капнете капка в чаша със студена вода трябва да остане на твърдо топче. След това прибавете оцветителя. Изсипете захарните петлета във формички намазани с олио, поставете дървена клечка и оставете да изстинат.