Рецепти » Супи » Зеленчукова супа със сирене

Зеленчукова супа със сирене

Зеленчукова супа със сирене
Рейтинг: 2 от възможни 10 - гласове 393
от:

Продукти

  • 250 г зелен фасул
  • 1 морков
  • 200 г праз
  • 1 глава лук
  • 250 г зеле
  • 150 г карфиол
  • 4 с. л. олио
  • 150 г сирене
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 връзка магданоз
  • 750 г бульон
  • сол

Начин на приготвяне

В една тенджера с малко количество вода сварете зеленият фасул, след това го претрийте с вилица, залейте го с бульона и го сложете на котлона да заври. Нарежете една глава лук на дребно, нарежете морковите на малки кубчета, нарежете праза на едри парчета, нарежете зелето на ленти и накъсайте карфиола на розички. Задушете зеленчуците в мазнината за около 10 минути, след това ги добавете във врящия бульон. Поръсете сол на вкус. Когато зеленчуците се сварят добре, добавете прясното мляко и настърганото сирене. След 10 минути свалете супата от огъня и я поръсете с нарязан на ситно магданоз.