Рецепти » Конфитюр

Рецепти за конфитюр

Тук ще научете рецептите на любимите за всяко дете домашно приготвени сладка, конфитюри и мармалади от плодове, а дори и от зеленчуци.
В тази категория има 79 рецепти, разпределени в 8 страници.

Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 835

Мармалад със сини сливи и ябълки
Мармалад със сини сливи и ябълки

Измийте добре сините сливи и ябълките, почистете ги добре от костилките и семената им. Изсипете ги отделно в две тенджери (в едната ябълките, в другата сините сливи) добавете по малко вода и варете плодовете докато омекнат добре. Претрийте ги през гевгир, за да се отстранят корите им. Полученото плодово...

Сладкиш с мармалад от праскови, шоколад и лешници
Сладкиш с мармалад от праскови, шоколад и лешници

Първо пригответе тестото. Разделете в отделни съдове белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер на гъст сняг. Към жълтъците добавете мекият маргарин и пудрата захар, разбийте добре с миксер, докато сместа стане на пяна. В сместа с жълтъците добавете брашното, смлените лешници, бакпулвера, какаото...

Бисквитени ролца с мармалад
Бисквитени ролца с мармалад

В една купа разбийте маслото заедно със захарта, докато сместа побелее. След това добавете едно яйце, ванилията и брашното. Замесете тестото. Разточете го върху плот, направете го на кора с дебелина от около 3-4 мм. Намажете след това кората с мармалад (по ваш вкус) и навийте тестото на руло. Нарежете...

Кекс със стафиди, орехи и конфитюр
Кекс със стафиди, орехи и конфитюр

Разбийте конфитюрът (по ваш вкус) с 1 ч. ч. хладка вода, след това добавете олиото и брашното смесено със содата бикарбонат. Всичко заедно разбъркайте добре. Добавете стафидите, орехите или други ядки и сушени плодове по ваш вкус. Разбъркайте добре сместа и я изсипете в една намазнена с малко олио и...

Тиквен мармалад с кленов сироп и мед
Тиквен мармалад с кленов сироп и мед

Изпичаме във фурна добре измитата тиква цигулка (нарязана на парчета), тя трябва да бъде около 2 килограма, за да получим точно 1 кг. тиквено пюре. След като е изпечена тиквата и е омекнала добре я изваждаме от фурната, оставяме я да изстине за малко време, за да я обелим по-лесно. Пасираме я за да получим...

Мармалад от круши, моркови и мед
Мармалад от круши, моркови и мед

Измийте и почистете добре морковите. Настържете ги след това на сит­ното ренде и ги изсипете в една голяма та­ва за печене. Добавете меда, канелата, лимо­новия сок и ванилията. Варете за около 30 минути на умерен огън, като ги разбърквате често пъти. Свалете тавата от огъня и оставете сместа леко да...

Конфитюр със сини сливи и ябълки
Конфитюр със сини сливи и ябълки

Измийте добре ябълките и сините сливи. Нарежете сините сливи на 2 и махнете костилката им. Обелете ябълките и махнете семената им, нарежете ги на филийки. Изсипете ги в една тенджера с вода и варете плодовете за около 10 минути, докато омекнат добре, след това ги направете на пюре. Варете пюрето заедно...

Конфитюр от банани
Конфитюр от банани

Нарязваме обелените банани на парчета. В един подходящ съд за варене смесваме бананите с водата, добавяме в отделен съд 2 с. л. захар със съдържанието на гелфикс - 2:1 на Dr. Oetker и ги добавяме към плодовата смес. Слагаме така приготвената смес на котлона и я оставяме да заври, като разбъркваме непрекъснато...

Бутерки с орехи и мармалад
Бутерки с орехи и мармалад

Размразете бутер тестото и го разстелете изцяло върху поръсена с брашно повърхност. Смесете ягодовото, къпиновото сладко или шипковия мармалад с счуканите орехи. Разбъркайте ги добре и с тази смес намажете бутер тестото (дебелината на слоя плънка трябва да бъде колкото дебелината на тестото). След това...

Меденки с ванилия и мармалад от сини сливи
Меденки с ванилия и мармалад от сини сливи

В един дълбок съд добре разбийте олиото със захарта, след това добавете меда, ванилията и содата, а накрая добавете яйцата и брашното (брашно колкото поеме), омесете докато получите меко тесто. След това разточете тестото на кора върху плот, с дебелина от около 0,5 см. Оформете тестото като го изрежете...